SHAPE YOUR BODY


Dulu mak saya cakap pasal nih saya buat tak kesah jea. Tapi hari nih terasa nak check kebenaran kata2x mak saya tuh. Yeap, memang betul.. bentuk badan orang perempuan ada yang macam huruf 'H' dan ada yang macam huruf 'Y'. Refer gambar kat atas, ada yang macam 'banana' shape dan ada yang macam 'hourglass' shape'.


Tadaaa... me with PB corset ;D

Since my mom adalah seorang nurse.. dia selalu cakap yang 'banana' shape tuh selalunyer susah nak lahirkan anak compared to yang 'hourglass' shape tuh.. huhu~ sayalah tu.. 'banana' shape k. Pakai dress apa pun pasti nampak straight jea cam pokok kelapa. ^.^



Tapi sekarang tidak lagi.. hihi dengan Cik Premium Beautiful (PB) nih.. memula pakai pon dah boleh terus ada shape! Hahaha.. magic! Kalau camnih.. takyah laa pening2x kepala fikir camner nak kuruskan badan before kahwin.. hehe :)) Dari yang ada spare tyre 2 3 lapis tuh.. terus leh jadi flat! Hahaha.. sekali lagi, perut saya laa tuh. ngeee.. ;p

Sebenarnya, corset nih menggunakan teknologi Far Infrared Rays (FIR). Teknologi FIR nih sangat hebat bukan saja membantu memecahkan lemak tapi juga melancarkan peredaran darah kita. Peredaran darah yang betul/lancar mampu menghindarkan kita dari macam2x jenis penyakit. Alhamdulillah, sepanjang seminggu saya pakai corset nih dah leh turun 1kg. :)


Hehe.. orang kata, kalau berjogging leh kempiskan perut. Memang betul.. tapi percayalah, sebagai seorang yang aktif bersukan saya tahu untuk dapat perut yang flat.. kita kena jogging at least 3 kali pusingan stadium tanpa henti. Jangan berhenti k. Barulah perut tuh boleh flat. Tapi kalau lari 10m-20m pun dah stop, memang susah kot perut tuh nak flat. Hehehe.. perlu diingatkan di sini, jogging k.. bukannya walking mahupun running. huhu~


Bukan semua orang dilahirkan dengan bentuk badan yang menarik. Ada yang cantik.. Alhamdulillah. Ada yang kurang cantik.. berusahalah. Hehe.. so, kenalilah body shape masing-masing dan pilihlah untuk kekal pada bentuk yang mana. :)


Kepada sesiapa yang berminat dengan corset Premium Beautiful nih ATAU berminat dengan business nih (mari sesama buat extra income) boleh terus email saya untuk appointment & consultation: mszsyira@gmail.com or contact me: 019-3404161

0 comments: